Söndagsflickan

Söndagsflickan

Om min blogg

Bloggen handlar om min dagliga kamp emot cancern.

En pärla, en dag

Min kampPosted by Selka Lanke Sat, April 10, 2010 22:35:10

Alla våra kära vänner!

Det är med stor sorg vi måste meddela att mamma nu lämnat oss.

Klockan 03:15 inatt somnade mamma in för gott och gjorde det smärtfritt.
Vi samlades alla hos mamma för att ta ett sista farväl och få gråta ut vår sorg
över varandras axlar.

Mamma berättade för oss en dag om en dröm hon hade haft…

”Jag är ensam på en strand. Vattnet är turkosblått, och en mild doft av havssalt finns i den varma luften. Längs strandkanten rullar vackra pärlor upp. De är små, mindre än ärter. I solljuset skimrar de i alla regnbågens färger. Jag plockar girigt de vackra pärlorna, och trär upp dem på en tråd. Det blir så småningom ett långt band av pärlor, och jag plockar fler och fler. Men det är inga vanliga pärlor. Varje pärla är en dag. En dag i framtiden. Plötsligt vet jag inte vad jag skall göra med alla pärlor? Det står klart för mig, att hur vackra de än är har de inget värde. Jag kan inte leva i framtiden..... Ensam och förvirrad på stranden, låter jag pärlorna försvinna ut i havet igen. En och en släpper jag dem tillbaka. Jag behåller bara en pärla i handen. En pärla, en dag..... Imorgon skall jag plocka en pärla till. Bara en. De andra skall få ligga som pärlemordrömmar kvar i sanden och vänta på att jag skall plocka dem en efter en... en pärla i taget.”

/Stephane


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kajsa Fri, April 16, 2010 19:37:55

Hej familjen!

Det är med oerhörd sorg jag tar del av att Selka gått ur tiden. Jag har varit borta och utan internet och nu skulle jag äntligen få läsa Selkas blogg igen. Och så detta.

Det är en oerhörd förlust inte bara för er utan även för alla som någon gång i livet haft förmånen att få träffa, tala med, skriva med Selka.

Ettan, dig har jag faktiskt fått träffa en gång. Jag var över på en fika med Selka och du satt och pluggade vid datorn. Mamma var så stolt över dig och att du var så duktig i skolan. Och hon var rädd om dig. Hon pratade så varmt om er ungar. Glöm aldrig det!

Ta hand om varandra ordentligt nu. Hälsa Evert från Muffin <3

Varma hälsningar, Kajsa och flickorna

Ps. Mitt förra meddelande försvann mystiskt. Om det dyker upp så förstår ni varför jag skickat in två. Jag och datorer... Jag hade behövt er mamma nu. Hon hade lärt mig.

Posted by Iréne 13 Fri, April 16, 2010 11:59:14

Jag beklagar sorgen, vet ju själv hur det känns, var ju hos min syster... rum 13... men någonstans känner man ändå en lättnad över att lidandet är över för deras del... ni verkar vara en underbar familj och kommer att ta hand om varandra, det är jag övertygad om! Selka verkade vara en fantastisk människa! Jag är glad att jag hann möta henne. Ta vara på er! Kramar / Iréne 13

Posted by Lotta F Wed, April 14, 2010 18:55:27

Underbara familj ni har verkligen Selka att ta efter, det är inte ofta man får läsa så mkt omtanke och raka tankar om livet och döden. Jag har följt Selka några månader bara, men det känns som en sorgens dag när jag nu läser att hon gått vidare. Själv tror jag på flera liv, hoppas då naturligtvis att en så klok kvinna kommer att födas igen i en friskare kropp. Selka var en sån kvinna som man skulle vilja ha som bästis, henne man kunde luta sig mot när man behöver goda råd. Ta hand om varandra och skriv gärna om hur ni har det, det är en super ide vi är säkert många som undrar.
Kram från Lotta F

Posted by Margareta Wed, April 14, 2010 15:00:51

En fantastisk människa har lämnat detta jordelivet. Jag har aldrig haft förmånen att möta henne i verkliga livet men via bloggen har hon berört och rört mig ända sedan den dag jag hittade hit. Levnadsvisdom och styrka har genomsyrat hennes texter och jag kommer att sakna hennes blogg. Er saknad av en älskad mor kan jag bara föreställa mig är obeskrivlig samtidigt som ni kan finna tröst i att hon genom sin ärlighet har rätat ut frågetecken och oklarheter samtidigt som ni fått en fin sista tid tillsammans. Minns att döden avslutar ett liv, inte en relation. För er kommer hon alltid att vara mor, svärmor och livskamrat. Hoppas på allt gott för er del.
Varma hälsningar från Margareta

Posted by Emilie Wed, April 14, 2010 13:17:14

Det är med både sorg och en viss känsla av ro som jag nu läser att Selka har lämnat den här sidan av världen. Jag hade förmånen att få lära känna en del av den fantastiska människan under en period då hon skulle lära mig bygga en hemsida. Trots vår åldersskilnad så fann vi varandra då och hade några riktigt långa samtal om livet och dess svårigheter. Jag fick höra henne berätta om hur stolt hon var över sina barn och sin älskade syster Chaterine. Selka gjorde ett väldigt stort intryck på mig och det var med stor sorg jag tog del av hennes sjukdom. Jag kommer sakna hennes texter, hennes förmåga att kunna njuta av dagarna hon fick och jag ser fram emot att träffa henne i Nangijala då jag förhoppningsvis får ha långa samtal med henne igen. Jag sänder mina varmaste kramar till er som funnits vid hennes sida och som fått henne att kämpa så länge. Vi är många som kommer sakna henne. En särskild varm kram till dig Chaterine.

Posted by Emilie Wed, April 14, 2010 13:17:11

Det är med både sorg och en viss känsla av ro som jag nu läser att Selka har lämnat den här sidan av världen. Jag hade förmånen att få lära känna en del av den fantastiska människan under en period då hon skulle lära mig bygga en hemsida. Trots vår åldersskilnad så fann vi varandra då och hade några riktigt långa samtal om livet och dess svårigheter. Jag fick höra henne berätta om hur stolt hon var över sina barn och sin älskade syster Chaterine. Selka gjorde ett väldigt stort intryck på mig och det var med stor sorg jag tog del av hennes sjukdom. Jag kommer sakna hennes texter, hennes förmåga att kunna njuta av dagarna hon fick och jag ser fram emot att träffa henne i Nangijala då jag förhoppningsvis får ha långa samtal med henne igen. Jag sänder mina varmaste kramar till er som funnits vid hennes sida och som fått henne att kämpa så länge. Vi är många som kommer sakna henne. En särskild varm kram till dig Chaterine.

Posted by Anne Tue, April 13, 2010 20:46:45

Jag är så oerhört ledsen och saknar Selka så mycket. Hon var en fanstastisk kvinna och hade en enorm styrka. I bloggen fick vi följa hennes sista tid i livet från det hon startade att skriva tills hennes krafter ej längre räckte till. Hon gav oss så mycket, förmedlade så mycket kärlek och klokhet.Hon har verkligen fått mig att inse att dagen jag vaknar upp till är min och att jag ska ta tillvara den på bästa sätt för morgondagen vet jag inget om. Hennes humor och underbara skratt är något jag kommer att bära med mig. Mina tankar finns hos er Stephan, Timmy, Ettan, Björn, Catherine, Veronica och Freddy. Sänder er kramar från mig och min familj. Anne

Posted by Lena Tue, April 13, 2010 12:38:56

Jag beklagar sorgen, har läst Selkas blogg ett tag nu och hon har verkligen gjort ett stort intryck hos mig.

Tänker på er och sänder er kramar.

Posted by Lotta ( Australien ) Tue, April 13, 2010 01:03:09

Jag är så tacksam att jag fick lära känna Selka genom hennes blogg. Min tankar går ut till er, hennes familj och hennes vänner. I am lost for words. I am so sorry for your loss. We have learnt something from Selka, to live each day fully. She was an inspiration and will continue to be.
Love Lotta

Posted by Belinda Mon, April 12, 2010 22:31:10

Ni finns i mina tankar, ta hand om er.

Posted by Gro Mon, April 12, 2010 19:17:56

Min dypeste medfølelse til familien. Jeg kjente bare Selka gjennom bloggen, men der har hun gjort et stort inntrykk på meg. Hun var et flott menneske! Klem fra Gro

Posted by Fenixmona Mon, April 12, 2010 16:28:01

Jag beklagar sorgen...Jag har läst och skrivit hos Selka en tid. Hon ar en underbart positiv människa! Kramar till er alla från Fenixmona

Posted by Rose Sun, April 11, 2010 23:37:41

Jag beklagar sorgen. Mina tankar är hos er.

Posted by Ullis Sun, April 11, 2010 20:29:31

Det är med stor sorg som jag läser att Selka har somnat in. Jag har lärt mig att verkligen se det positiva och ta vara på livet genom att läsa hennes blogg. Tänker på er i er sorg och skickar massa kramar till er / Ulrika

Posted by Catharina Sun, April 11, 2010 17:56:57

Deltar i er stora sorg efter er fantastiska mamma vars blogg jag följt under en ganska lång tid. Beundrar hennes styrka, klokskap och förmåga att finna glädje i allt. Skönt också att hon fick göra upp med de svårigheter hon haft i livet och till slut finna lugn och ro.

Många tankar

Catharina

Posted by Karin Sun, April 11, 2010 17:48:39

Sänder tankar till Selka och er som stod henne nära. Jag hade förmånen att träffa henne under några veckor i början av hennes sjukdom. Hon kunde verkligen beskriva sin dagliga kamp i stort och smått på ett helt unikt sätt.

Posted by Ingrid Sun, April 11, 2010 17:29:41

Jag beklagar er sorg efter en helt fantastisk kvinna. Hon har verkligen spridit sin vishet och livsglädje här genom bloggen. Jag är ödmjukt tacksam över att ha fått följa med här
och känner saknad efter henne.

Mina tankar finns hos er alla.

kram

Ingrid i Östersund

Posted by Jessica Sun, April 11, 2010 15:43:17

Fäller en tår för er fina och kloka Selka. Tråkigt att jag aldrig träffade henne. Hon och ni har funnits i mina tankar så mycket. Hon var en mycket klok kvinna!

Ta hand om er och jag kommer tänka på er.

Många kramar Jessica Väsby

Posted by Ingegärd Sun, April 11, 2010 13:50:40

Tack Selka för allt fint du lärt mig genom din blogg! Mina tankar är hos dig Selka och din familj.

Posted by Hanna Sun, April 11, 2010 13:34:16

Hej!
Jag kände inte Selka, men har följt bloggen. Vill beklaga sorgen. Ta hand om varandra och försök komma ihåg alla fina minnen ni hade tillsammans. Då brukar sorgen, den obeskrivliga smärtan, bli lite lättare att bära. Kram, Hanna

Posted by Monica Sun, April 11, 2010 10:08:03

En vacker dröm men ändå så sorgsen. Precis så som Selka har lärt oss alla andra, ta vara på varje dag för det är en gåva vi får. Ingen vet vad morgondagen bär med sig men just den här dagen har vi fått och den är vår. Det gör mig så ont om er alla i familjen för vi som kommit in så sent i Selkas liv förstår vilken fantastisk människa hon var och er förlust är obegripligt stor. Tack Selka för att du delade med dig av båda humor och sorg. Vi är många som tänker på dig och din kära familj idag

Posted by Elisabeth Sun, April 11, 2010 09:20:38

Fast vi alla visste är det ändå ofattbart. Alla som följt bloggen har förstått vilken fantastisk människa Selka är. Hon har satt spår hos läsarna. Vilka svårigheter man än har i livet så finns alltid en ljusning någonstans. Det har Selka verkligen visat. I denna svåra stund är mina tankar hos Selka och er i familjen. Kramar till er alla. Och en bamsekram till dig, Cathrine.

Posted by Maria Sun, April 11, 2010 09:20:00

Beklagar verkligen sorgen. Ta hand om varann. Jag tänder 3 ljus för cancer.

Posted by Linnea Sun, April 11, 2010 08:25:54

Beklagar sorgen ! Ta hand om varandra och prata mycket med varandra om er sorg. Tänker på er ! Sov i ro min vän , du som gjort så mycket för oss genom din blogg. Saknar dig jättemycket :( Du var den finaste av alla pärlor.

Posted by Lii Sun, April 11, 2010 01:21:32

Jag beklagar sorgen.. Jag har svårt att förstå och jag kan heller inte finna de ord som förklarar hur jag känner..

Mina tankar är med er.. / Kram Lii

Posted by Veronica Sun, April 11, 2010 00:41:16

Du kommer alltid finnas i mitt hjärta moster.

Posted by Cecilia Sun, April 11, 2010 00:28:59

Beklagar er stora sorg!Jag tänker på er och förstår att saknaden måste vara enorm av denna fantastiska människa som alltid hittade något positivt i tillvaron.Många kramar till er!

Posted by Ingela Sat, April 10, 2010 23:06:09

Ja du Selka du är o förblir en underbar pärla för oss. Du finns kvar i våra hjärtan o tankar för alltid. Spring vid glashavet o plocka fullt med fina pärlor. Tack för att du kämpade hela tiden o du verkligen fick oss att börja tänka på ett sätt som du bara förmedlade. Du vände på allt negativt o såg de possetiva.

Ja ni är helt underbara klenoder allihopa av Er som varit där o stöttat o hjälpt Selka. Björn, Cathrine, Stephan, Timmy o Ettan, Veronica o Freddy det går inte att med ord sätta vad ni betytt o glöm inte VAD NI BETYDER. FORTSÄTT ATT LEVA PÅ DET SÄTTET SOM SELKA LÄRT ER.

Posted by Kattis Sat, April 10, 2010 22:53:44

Åh vad ledsen jag blir... tårarna strilar, du fina goa kämpe skulle vunnit. Tack för allt.

vad fint att ni alla är där och tankar styrka av varandra.

Ta hand om er, tack för att ni berättar till oss.

Tänk till och med i drömmarna är/var hon klok, så vackert om pärlorna

Kramisar till er alla i familjen

Posted by Petra Sat, April 10, 2010 22:49:32

Beklagar eran fruktansvärda sorg. Ni finns i mina tankar