Söndagsflickan

Söndagsflickan

Om min blogg

Bloggen handlar om min dagliga kamp emot cancern.

Allra käraste underbaraste syster!

Min kampPosted by Selka Lanke Wed, May 12, 2010 22:47:53

Sorgen och tomheten är oerhört stor! Jag saknar dig så ofantligt mycket. Du fattas oss!

Men jag vet att du finns hos oss, fast vi inte ser dig. Jag känner din närvaro, och du är ständigt med mig i mina tankar och mitt hjärta. Ditt glada skratt ekar fortfarande och kommer att göra det så länge jag lever, du kan fortfarande få mig att le, trots mina tårar.

Jag har dig att tacka för så mycket! Det var du som hjälpte mig när jag var liten, utan dig hade jag nog inte överlevt. Du har ALLTID funnits där för mig! Vi var ju vid varandras sida jämt och delade allt, glädje och sorg...oftast glädje, för vi skrattade ofta och mycket eller hur? Vi kunde skoja om det mesta. Om vi inte sågs, pratades vi vid i telefon och då kunde vi tala i timmar, varje dag.

Vi diskuterade mycket. En sak jag speciellt kommer ihåg, var när vi ute på landet pratade om att kunna leva i nuet. Vi var överens om att man borde leva i nuet mycket oftare, många gånger ligger ju tankarna på framtiden. Så istället för att njuta av nuet så jagar man hela tiden efter framtiden, med planer för semester, bättre jobb, nyare bil osv. Istället för att njuta av att få leva här och nu. När vi diskuterat detta fram och tillbaka kom vi till sist fram till att man nog måste ha mycket av nuet och lite av framtiden, för levde man bara i nuet skulle utvecklingen stanna av...då skulle det inte finnas några uppfinnare, inga framtidsvisioner m m.

Tack för alla ljusa, fina minnen Selka, Jag minns när vi satt på verandan på landet och blickade upp mot den vackra stjärnhimlen och förundrades över att dem var så många, och fascinerades över varje stjärnfall. Jag minns alla våra promenader på landet med Evert, då vi upptäckte nya fantastiska detaljer i naturen hela tiden och du älskade årstidernas skiftningar. Hösten var din favorit med dem färggranna löven och den friska lite kalla luften, för var det något du älskade, så var det naturen och skogen. Alla smultron, hallon och kantareller vi plockade och åt... Det var kvalitetstid det!!
Ja, du Selka, det bästa i livet är gratis!

Jag kommer också ihåg morgonfikan på min veranda varje morgon, efter Hundprinsens morgonrunda. När du hjälpte mig att bygga verandaräcket i somras. Jag minns hur mycket vi skrattade tillsammans. Hur lycklig du var när vattnet rann ur kranen första gången, och när kaminen var installerad och man kunde börja elda, "vilken mysfaktor", som du brukade säga.

Du har lärt mig att vända på varenda liten sten, för under någon av dem finns det en ljusning, en lösning...hur mörkt det än ser ut. Man kan alltid vrida saker och ting till sin fördel. Som du sa; man kan inte alltid styra över saker som händer, men man kan välja hur man ska hantera det!

Jag känner en sån oerhörd tacksamhet över att ha fått så många underbara år tillsammans med dig! Att jag fått vara dig så nära och dela så många tankar och upplevelser med dig.

Tack för att du är min syster, den bästa syster man kan ha! Jag älskar dig! Du stora, starka och tappra kämpe. Jag är så stolt över dig!

Kram syrran