Söndagsflickan

Söndagsflickan

Om min blogg

Bloggen handlar om min dagliga kamp emot cancern.

Sen afton...

Min kampPosted by Selka Lanke Fri, March 19, 2010 17:22:13
!

Det har inte varit lätt, att hitta en lösning för mig att sitta på. Jag måste vara extremt försikrig, så att jag inte får några sår, då det är svårt att få det att läka. Björn och Timmy var ute på jakt igår lördag, knepigt eftersom allt stänger tidigare. Till sist lyckadedes de få tips om en sjukvårdsaffär, som hade en kudde kvar. JG Hde ingen aning om, att priset var så att man kunde slå volter! Ettusen ett hundra kronor! Well, materialet är fantastiskt, formen fenomenal och komfortabel. För första gången kan jag sitta riktigt bekvämt, vilket underlättar på flera plan. När jag skall äta, gör jag det lugnare, jag har lättare att andas. Maten smakar godare, och jag har tålamod att tugga i lugn och ro.

Igårkväll hade vi köpt en påse med påskharar i choklad, till personalen. Något lite sött, på kvällskvisten. Lustigt att samtliga, valde att ta hem dem till sina barn :-) Hoppas att det smakar! Här kommer några bilder på min räddningsring! Visst kan den verka stor, men den är underbart fantastisk! Jag sover så gott i den, och vaknar utvilad och pigg.
Slipper att frysa...

Nu har jag riktigt kostat på mig lite ”lyxartiklar”! En spelkonsoll, en lyxring, och ett par påskharar förstås! Men som sagt, jag är inte död än!

Syrran var över, och hade Freddy med sig. Vi låg länge och kramade om varandra, jag förklarade och berättade. Det var osentimentalt, realistiskt och toppenbra! Inga krusiduller eller omskrivningar, bara enkel begriplig verklighet. Men framför allt närhet! Att få rå om varandra med varma kramar, hans lena kinder och djupa generositet! Om en dag kan vara toppenbra, så är den så här!Ljuvlig!

Igår råkade jag ut för en riktig köldattack! Plötsligt blev jag så frusen, så det kändes som is överallt! Till och med andningen, frös fast! Det var riktigt otäckt, kan jag säga... jag var tvungen att be om ett element, och det fick jag genast låna. Så småningom tinade jag upp,, och kände mig skapligt normal igen.Vad som hände begriper jag inte, men otäckt var det! Nu mår jqg i alla fall riktigt bra, och vill önska er detsmma, även om det är sent! Godnatt och cyberkramar, till er alla!
Dagens inlägg, 2010-03-23


Det har lättat idag. Att inte kunna andas ordentligt, tar sannerligen på krafterna.

Jag har duschat, och blivit omlagd. Det är härligt med rena kläder, man känner sig som ny!
Hela morgonen har de plockat med Pelargoner på morgonTV och naturligtvis vill vi ha en! Björn kom ”hem” med en underbart laxrosa variant, det blir spännande... svårast är att låta bli! När experterna håller på, tycker jag att de är lite ”brutala” det vågar dessvärre inte jag vara. Nåväl, vi får se hur det går...För varje gång jag lämnar sängen, lägger Björn tillbaka mig bättre och bättre. Han har blivit skitsnitsig, det måste jag säga.
Windows funkar fint sedan jag har anpassat det, men herregud, vad det kan jävlas! Timmy har varit här, och hjälpt mig med min I POD. Det är ju alltid en massa som skall installeras på nya grejer, och det har han hjälpt mig med. Det måste vara den ultimata lilla spelkonsollen av alla! Jag vill inte göra reklam för varken det ena eller andra, men att spela på den här, är sanslöst roligt! Jag sitter och spelar, och plötsligt har jag somnat! Jag tuppar helt enkelt av, och sover som en stock i flera timmar. När jag vaknar, är jag utvilad och pigg, och har kvalitetstid när jag är vaken. Att leva ”klocklöst” är en toppenlösning för mig, och jag svävar i lycklig ovisshet om hur mycket klockan är.Jag har haft problem med för många mappar överallt. Det tror jag är ett problem många delar med mig, och man måste helt enkelt röja! Här var det en sådan ”mess”, shame on me! Jag hittade i alla fall en toppenbild på lilla Muffin, som jag kunde ge till matte och det var jätteskoj! Nu hoppas jag att jag kan hantera allt med en rejäl tidsvinst och inte fastna och leta febrilt efter något jag glömt bort vad det är.

Jsg skall försöka att lägga upp det här på METRO, och lägga upp nya adressen också. Jag trivs med nya Bloggen, som är så ren och snygg! Jag hoppas att alla skall hitta dit, och jag skall göra vad jag kan.

Kudden som jag fått av Veronica, är fantastisk! Jag begriper inte hur hon har lyckats med alla nyanser, stygn och färger! Det är ett av de vackraste handarbete jag har sett, och jag är hedrad! Tack, snälla Veronica!